Over mij

Mijn naam is Svenja Kleijnen-Lux. Ik ben geboren op 20 april 1976 en opgegroeid in Lemiers. Inmiddels woon en werk ik met veel plezier in Epen.

Yoga inspireert mij al jaren. Het begon tijdens de zwangerschap van mijn oudste zoon (inmiddels 17 jaar geleden). Toen kwam ik in aanraking met yoga. Ik volgde wekelijks lessen en merkte hoe behulpzaam dit was in mijn dagelijks leven. Ik heb ervaren hoe ik krachtiger de dag doorkwam, hoe ik me prettiger in mijn lijf voelde, hoe ik verbinding kon leggen tussen situaties op de mat en situaties in mijn dagelijkse bestaan. Mijn leraar Frans Ingenhut inspireerde mij om te bewegen op een oorspronkelijke manier en mijn eigen authenciteit te leren kennen en ik werd nieuwsgierig naar de filosofie van yoga.


In afwachting van mijn basisopleiding die pas in september 2016 zou starten besloot ik 2015 om eerst de module Kinderyoga te volgen bij Yoga Opleiding Limburg. Deze heb ik in juni 2016 afgerond. Soms geef ik ook kinderyogalessen na school of op de basisschool waar ik werk. In juni 2019 heb ik de opleiding bij Yoga Opleiding Limburg afgerond.


Bij Frans Ingenhut "House of Balance" Gulpen kreeg ik de kans om mijn eerste ervaringen als docent op te doen, daar ben ik nog steeds heel dankbaar voor.
In november 2018 heb ik de lessen in het patronaat in Epen mogen overnemen van Monique Hennen. Met veel plezier en inspiratie mag ik deze lessen nu verzorgen.